VLIEG EN START MET EEN

NEDERLANDSE GROEP JONGEREN!

EN ALLE TOESLAGEN!

Australian Backpackers | Voor vragen bel 072 5116697

Australian Backpackers Boek hier de groepsreis


Deze speciale reis bestaat uit een 7-daags startpakket en een flexibel jaarticket (retour) van Australian Backpackers inclusief onze Goldcard! Dit is de meest onbezorgde en complete start van jouw reis Down Under, vol gezelligheid én zekerheid! Onze groepsreizen vertrekken gedurende het hele jaar gemiddeld één keer per week. Je kunt dus zelf kiezen wanneer je naar Australië gaat! De groepsreis begint op Schiphol, waar je je medereizigers voor het eerst zult zien. Een medewerker van Australian Backpackers begeleidt de check-in op Schiphol en de laatste visumcontrole.

Daarna is het tijd om koffie te drinken en afscheid te nemen...  De groepen bestaan uit gemiddeld 15 tot 25 gelijkgestemde jongeren, waarmee je vanaf Amsterdam naar Sydney vliegt. Je hoeft je aan boord niet te vervelen want alle maaltijden en (alcoholische)drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Net zoals onbeperkt video / TV "on demand". En we zorgen dat de groep bij elkaar zit in het vliegtuig. Wel zo gezellig tijdens zo'n lange vlucht!

Onderweg maak je een bezienswaardige stopover in Hongkong (inclusief accommodatie) om de reis te onderbreken.  Eenmaal in Sydney word je samen met je groep opgevangen door ons Nederlandse ‘Sydney Team’ en in 5 dagen geïntroduceerd in de backpackerswereld. Om je jetlag te verdrijven houden we je goed bezig die ie week. O.a. organiseren we een echte Aussie BBQ, proberen we kangoeroes te spotten in een National Park én onze bevriende surfschool leert de liefhebbers in 1 dag surfen. Daarnaast zorgen we uiteraard dat al je belangrijke zaken goed geregeld worden, zoals een Australische bankrekening, een Australisch Sofinummer en lidmaatschap van de Australische zorginstelling. Indien je van plan bent om te gaan werken, mag je ook gebruik maken van onze unieke Job Assistance service in Australië! Daarnaast krijg je een postadres waar je al je post naartoe kunt laten versturen (privé post, zakelijke loonstroken, bank & belastingzaken etc.). Tot slot krijg je ook nog een Australische OV-kaart, YHA hostel kortingskaart en een Australische simkaart met de beste dekking van Australië! Onze Nederlandse collega's in Sydney helpen je bij het uitstippelen van reisroutes en het boeken van buspassen of leuke tours.
Deze speciale reis is uiteraard inclusief onze unieke Goldcard, waardoor je 24/7 en 365 dagen per jaar op ons terug kunt vallen in geval van nood en ondersteuning.

Wat betreft de terugreis kan je bij je boeking het aantal maanden doorgeven dat je op reis wilt. Wij boeken dit dan voor je in met een marge van ±3 dagen. Mocht je advies willen met betrekking tot het boeken van deze online reis, de voorwaarden of route mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op!

Let op!
Bij deze reis is onze unieke Goldcard inbegrepen. Dat betekent dat je o.a. 3 x kosteloos je data kan wijzigen op basis van beschikbaarheid in dezelfde boekingsklasse. Na deze 3 wijzigingen betaal je €25,- administratiekosten per keer. Voor een routewijziging betaal je € 45 per keer op basis van beschikbaarheid in dezelfde boekingsklasse. Indien er geen plaats is in dezelfde boekingsklasse (economy class kan wel 8 verschillende tarieven hebben) is het soms mogelijk om tegen bijbetaling te upgraden naar een hogere boekingsklasse (in economy class). In dat geval moet je ticket opnieuw worden uitgegeven en betaal je extra kosten.  Houd er dus rekening mee dat als je ticket wijzigbaar is, er bijkomende kosten kunnen zijn als het nieuwe tarief (ticket) van je nieuwe datum of route duurder is. In dit geval rekent Australian Backpackers de bijkomende kosten van de luchtvaartmaatschappij door aan de klant. Zeg maar "wie betaalt bepaalt".  €100 a €350 is geen uitzondering is.  Dat is veel geld en daarom helpen wij je tijdens je reis altijd met het zoeken naar de goedkoopste boekingsklasse als je wilt wijzigen / terug naar huis  wilt. Dat is service van Australian Backpackers (wij zijn óók backpackers geweest!).

Ook is het mogelijk om op een one-way ticket met onze groep mee te vliegen. Je ontvangt dan €350,- korting en zal dan zelf een los ticket naar huis moeten boeken / kopen. Je boekt precies hetzelfde als je reisgenoten alleen geen terugreis ticket.

Wil je voor deze optie gaan, zorg dan dat je zowel de 'duur van je reis' als de 'vertrekplaats' op ONE-WAY zet.
Mocht je hier niet uitkomen kan je altijd contact met ons opnemen!


 
De beste start in Australië! 
 

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

 
Ready for take off
Ongeveer 3 uur vóór vertrek verzamel je, samen met je medereizigers uit de groep, op Schiphol. Een medewerker van Australian Backpackers zal de laatste belangrijke informatie geven en helpen bij het inchecken en/of eventuele visumproblemen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van familie en vrienden en kan het grote avontuur beginnen! De groepsvlucht wordt uitgevoerd door Cathay Pacific (onderaan vind je de data). Deze gaat via een dagstop in Hongkong. Hier wordt een dagkamer in een guesthouse in het centrum van Hongkong gereserveerd.


DAG 1

Just landed Down Under!
Na een lange vlucht word je samen met je medereizigers, enthousiast onthaalt op de luchthaven van Sydney door ons Nederlandse Team! Je herkent ze aan een groot geel bord met het logo van Australian Backpackers er op. Na de kennismaking met het Sydney Team stap je in de shuttle bus die je naar het Sydney Beach Hostel brengt. Onderweg maak je een stop in het centrum, aan de haven van Sydney. Zorg er voor dat je je camera binnen handbereik hebt, want het uitzicht op het wereldberoemde Opera House en de Harbour Bridge is buitengewoon indrukwekkend! Op deze fantastische plek, maakt het Sydney Team ook een groepsfoto, die direct op Facebook wordt geplaatst, zodat het thuisfront kan zien dat je goed bent aangekomen! Na de fotostop laat je het centrum achter je en vertrek je naar het Sydney Beach Hostel aan Collaroy Beach!

Welkom in het hostelleven
Bij aankomst in het Sydney Beach Hostel verzamel je met de groep op het dakterras voor een welkomstwoordje door het Sydney Team. Er staat een drankje voor je klaar en een beroemd Australisch koekje. Op het dakterras kun je even bijkomen van de vlucht. Na het welkomstwoordje is er zo’n 1,5 uur vrije tijd. Het Sydney Beach Hostel ligt op slechts 50 meter vanaf het strand dus je hoeft je zeker niet te vervelen!

Welkomstwoordje
Aan het eind van de middag is de welkomstpresentatie. Tijdens deze presentatie ontvang je van het Sydney Team een belangrijk informatiepakket met daarin onder andere een geactiveerde australische simkaart (inclusief AU$30,- beltegoed) en een travel simkaart zodat je je eerste ervaring direct met thuis kan delen en een OV KAART (inclusief AU$20,- reistegoed) waarmee je de eerste dagen in/door Sydney kunt reizen, YHA lidmaatschapskaart, een plattegrond van de omgeving/de stad, belangrijke papieren voor de regeldag en nog andere handige folders en informatie.

Ozzie BBQ
Na afloop van de presentie organiseert het Sydney Team op het dakterras van het hostel een echte Australische BBQ! Het eerste biertje of wijntje is inbegrepen. Tijdens de BBQ kun je je reisgenoten nog beter leren kennen en zullen we gezamenlijk proosten op het avontuur van je leven!

Bij de groepsreis zijn 5 nachten in het Sydney Beach Hostel inbegrepen en 4 x ontbijt. Tijdens de groepsreisdagen staat er een ontbijt voor je klaar, dit bestaat uit toast met bijv. pindakaas, jam, kaas etc. Ook hebben we koffie, thee of een sapje op tafel staan. Durf jij de vegemite te proberen? 
DAG 2

Regeldag
Na het ontbijt vertrek je samen met de groep naar het centrum van Sydney voor de regeldag. Dit is een belangrijke dag want er moeten een een aantal zaken geregeld worden. Het Sydney Team heeft het voorwerk al gedaan, maar het is van belang dat je persoonlijk bij een aantal instanties langs gaat. Dit doen we gezamenlijk en ons Nederlandse Sydney Team gaat mee om jou en de groep te ondersteunen/begeleiden.

Bankrekening

Zodra je aankomt in de stad ga je direct naar de bank. Vóór je vertrek vanuit Nederland heeft het Sydney Team jouw bankrekening al aangevraagd, zodat je bankpas op de regeldag klaarligt. Het is dan alleen nog een kwestie van identificeren en de bankpas activeren. Daarna kun je je bankpas direct gebruiken! Bij de bank krijg je tevens uitleg over het internetbankieren en de Mobiel Bankieren App! Je bent verplicht om een Australische bankrekening te hebben als je gaat werken, zodat je salaris op deze rekening gestort kan worden. Als je niet gaat werken, maar voor langere tijd gaat reizen, dan is het ook erg handig om een Australische bankrekening te hebben. Met je Nederlandse bankpas kun je namelijk niet pinnen in de supermarkt of andere winkels. Je kunt met je Nederlandse pinpas alleen contant geld opnemen bij een pinautomaat waarbij er transactiekosten berekend worden. Een Australische bankpas is dus handig zodat je niet met te veel geld op zak loopt!

Tax file number

Het Sydney Team zal een Tax File Number (TFN) aanvragen voor de backpackers die gaan werken in Australië. Een TFN is verplicht als je wilt gaan werken. Je kunt het vergelijken met het Burger Service Nummer in Nederland. Tijdens de regeldag ga je samen met de groep langs een belastingkantoor, waar alles omtrent het Tax File Number en belastingzaken in Australië wordt uitgelegd.

Medicare

Medicare is Australische overheidsinstantie die bemiddelt tussen jou en je Nederlandse zorgverzekering of Belgische mutualiteit, binnen Australië. Om in aanmerking te komen voor Medicare dien je een Nederlandse of Belgische zorgverzekering te hebben. Samen met ons Sydney Team vul je alle formulieren in om de Medicare kaart aan te vragen. Medicare is niet verplicht, maar het is een hele fijne aanvulling op je zorg- en reisverzekering. Indien je je zorgverzekering opzegt in Nederland, zorg dan dat je een goede reisverzekering afsluit om niet voor onverwachts hoge kosten te komen staan.

Mail & message
Tijdens de regeldag wordt je postadres geopend. Een postadres heb je nodig om alle correspondentie te kunnen ontvangen van de bank, de belastingdienst, Medicare en natuurlijk de brieven en kaarten van het thuisfront.

YHA-Kortingskaart
YHA is een grote hostelketen, met ruim 80 hostels verspreid door heel Australië. Tijdens de introductie wordt je YHA kortingskaart geactiveerd. Met deze pas krijg je minimaal 10% korting op alle overnachtingen in de YHA hostels in Australië! De kortingskaart is 12 maanden geldig. Je gehele reis Down Under kun je hiervan profiteren!

Travel talk

In de loop van de middag laat je het drukke centrum van Sydney achter je en keer je terug naar Collaroy. Daar heb je even de tijd om bij te komen van alle informatie. Aan het einde van de middag verzamel je in de presentatiezaal voor de Travel Talk. Tijdens deze Travel Talk krijg je informatie over de must do’s en must see’s in Australië en Nieuw Zeeland! Ook komen er verschillende soorten vervoer aan bod; buspassen, camperhuur, auto kopen etc. Het Sydney Team helpt je graag bij het uitstippelen van je route. Had je voor vertrek al een heel mooi reisplan gemaakt? Het kan zo maar gebeuren dat deze totaal verandert door mooie ideeën die je bedenkt samen met je nieuwe reismaatjes.

Avondje chillen
De avond is vrij in te vullen. Vaak ontstaan er binnen de groep spontaan plannen om samen gezellig te gaan koken of uit eten te gaan. Deze avond biedt volop ruimte om reisplannen uit te wisselen en misschien al samen reisplannen te maken!
 

DAG 3

Dagtrip Blue Mountains*
Op zo’n 2 uur rijden ten westen van Sydney ligt één van de oudste natuurgebieden ter wereld de Blue Mountains. Dit is een schitterend mooi National Park, ongeveer zo groot de provincie Utrecht. Tijdens deze dag ben je echt even de stad uit en heb je even geen 'geregel' aan je hoofd! Lekker de natuur in en genieten van de waanzinnige uitzichten! De tour guides kennen de omgeving perfect en laten je de meest fantastische watervallen, flora en fauna zien! Samen met de groep vertrek je al vroeg in de ochtend en pas aan het begin van de avond ben je weer terug in het hostel.
De kosten voor deze excursie bedragen AU$ 95,- (normaal AU$110,-).
*
Let op: deze kosten zijn niet inbegrepen bij de groepsreis. Je kunt ter plaatse aangeven of je mee wilt gaan. Wij kunnen je wel vertellen dat dit absoluut de moeite waard is!!

One night in Manly

Het Sydney Team vind het leuk om het uitgaansleven van Manly (hippe surfwijk in Sydney) te laten zien. Je bent van harte welkom om mee de club/pub in te gaan (kosten zijn voor eigen rekening). Natuurlijk hebben we er ook alle begrip voor als je wat verloren uurtjes slaap wilt inhalen!
 

DAG 4

City walk
Na een relaxed ontbijt ga je met de hele groep en het Sydney Team naar Manly. Hier vandaan gaan jullie met de ferry via de immense haven naar het centrum (CBD). Hoe mooi is het om langs het Opera House te varen! Nu snap je waarom Sydney zo’n unieke stad is! Deze dag krijg je de mooiste plekjes van het stadscentrum te zien. Zo wandel je onder andere door ‘The Rocks’. Dit is de oudste wijk van Sydney, met karakteristieke straten en gebouwen. Op zondag is er een gezellige markt en in de oudste wijk vind je natuurlijk de oudste Pub van Australië! We wandelen we door de Botanische tuinen, één van de mooiste parken in Sydney met de skyline op de achtergrond. Hier vinden we vast ergens een mooie spot om met de groep te gaan lunchen/picknicken.

Wil je zeker weten dat je niet droomt? Loop dan de trappen op naar het Opera House en raak het gebouw aan! Klik! Fotoshoot! Het bewijs dat je er echt bent! Ben je nog niet overtuigd? Je krijgt ook nog de mogelijkheid om op de Harbour Bridge te lopen en we bedoelen hier niet het hoogste punt van de brug. Dat is ook mogelijk, maar erg kostbaar. Aan het einde van de middag ga je met de ferry naar de populaire wijk Darling Harbour. Hier vind je onder andere de hotspots op uitgaansgebied en restaurants, maar ook het Sydney Aquarium, het Imax Theater, het Star City Casino, Chinese Gardens en het Maritieme museum.

DAG 5

Dagtrip surfen*
Het Sydney Beach Hostel ligt op loopafstand van een van de mooiste stranden van Sydney, maar om te surfen gaan we toch iets verder weg! We gaan met de bus naar een leuk klein plaatsje ten zuiden van Sydney. Daar kunnen we kiezen uit een aantal goede surfspots. Dus wat de weersomstandigheden ook zijn, er is altijd een goed surfstrand met de beste golven voor beginners en gevorderden! De surfexcursie bestaat uit een intensieve ochtend surfles, daarna heerlijke lunch op het strand, vervolgens een intensieve middag surfles, materiaal (surfboards en wetsuits), begeleidt door top surfcoaches! *Let op: De surfexcursie is niet bij de prijs van de groepsreis inbegrepen. Tijdens de introductie kun je je hiervoor opgeven We kunnen je wel zeggen dat het een te gekke dag wordt! Surfen is ten slotte echt onderdeel van de Australische lifestyle! Normaal gesproken is deze tour AU$145,- maar voor onze groepsreizigers geldt een speciale prijs van AU$100,- (inclusief mooie fotobestanden). Houd rekening met eventuele afwijkingen in het programma vanwege een evenement, slecht weer óf juist heel erg mooi weer!


 

ALLES OP EEN RIJTJE

Vlieg met Cathay Pacific  inclusief groepstartpakket vanaf €1945,-*:  

Een Nederlands team van Australian Backpackers waar je 24/7, 365 dagen per jaar op terug kan vallen tijdens de gehele duur van je reis. Dus niet alleen de eerste week, maar ook de 51 weken daarna

Australian Backpackers Goldcard incusief unieke Australian Backpackers bewaar map voor je belangrijke documenten voor tijdens je reis

Uitgebreide Nederlandse "Informatie bijlage voor GoldCard houders" met daarin alle reis/werk informatie over Australië, Nieuw Zeeland en Azië

Basis jaar retourticket met Cathay Pacific inclusief de verplichte toeslagen en belastingen en ticketingkosten

Gezamenlijk inchecken met de groep op Schiphol. Een medewerker van Australian Backpackers doet de laatste check op Schiphol en zal je zo goed mogelijk voorbereiden op de vlucht

Tijdens de stop in Hongkong een dagkamer in een guesthouse in het hart van deze wereldstad;

Opvang op de luchthaven van Sydney door ons Nederlandse Sydney Team   

Tijdens de gehele duur van de groepsreis ben je onder Nederlandse begeleiding (uiteraard daarna ook 24/7, 365 dagen per jaar Nederlandse back-up voor nood en ondersteuning)

Transfer van de luchthaven in Sydney naar het Sydney Beach Hostel;

Onderweg  uiteraard nog een fotostop bij het Opera House/Harbour Bridge;

Welkomstpresentatie in het Sydney Beach Hostel;
   
5 hostel overnachtingen in een dorm (gedeelde kamer) in het Sydney Beach Hostel;
   
4 x ontbijt (laatste nacht is zonder ontbijt);
   
BBQ  inclusief 1 drankje (bier, wijn of fris);
   
Gratis WIFI in het hostel tijdens je groepsreis;
   
Travel talk door het Sydney Team;
   
Auto/camper advies (huur/koop);
   
Aanvraag Australische bankrekening, sofinummer en zorgpakket;

Job assistance/CV check;

Postadres/Mail and Message Service;

Simkaart  incl. AU$40,- bel en datategoed;

OV-kaart Sydney incl. AU$20,- reistegoed;

YHA kortingskaart t.w.v. AU$40,-;

Stadswandeling, incl. lunch;

Optioneel ter plaatse bij te boeken:
Blue Mountains incl. vervoer, tourguide en lunch voor AU$85,- (normaal AU$125,-).
Surfles incl. vervoer, materiaal, instructeurs, fotobestanden en lunch voor AU$100,- (normaal AU$145,-).

Optioneel bij te boeken:
Australian Backpackers annuleringsverzekering. Wij bieden een ticket-annuleringsverzekering aan voor €28,-. Daarmee kan je voor vertrek - tegen welke reden dan ook - je hele ticket annuleren. Annuleer je je ticket tot 8 weken voor vertrek (of als je ticket nog niet is uitgegeven) dan rekenen we €50,- annuleringskosten. Annuleer je je ticket binnen 8 weken voor vertrek (of als je ticket al is uitgegeven) dan rekenen wij €250,- annuleringskosten. De overige kosten voor het ticket krijg je terug.

De belangrijkste (ticket) voordelen van deze unieke reis zijn: 

Dit is een jaarticket (retour)
Dit is een "alle leeftijden" ticket, je mag dus ook 17 zijn op moment van vertrek maar ook 27 jaar.
Dit is een flexibel ticket. Je mag dus aanvliegen en vertrekken vanaf verschillende plaatsen. Zo kan je ideaal Australië met Nieuw Zeeland combineren en Azië!

Cathay Pacific is 1 van de beste airlines wereldwijd en staat altijd in de top 3 van beste vliegmaatschappijen. Sinds 1994 werkt Australian Backpackers met Cathay Pacific samen op de route van Schiphol naar Australië / Nieuw Zeeland en Azië! Gegarandeerd vind je hier de beste tarieven. Op de terugweg  heb je dus de mogelijkheid om vanaf een andere stad terug te vliegen dan waarop je bent aangevlogen. Er is keuze uit Sydney, Brisbane, Cairns, Melbourne, Adelaide, Perth, Auckland (toeslag). Je mag ook een stop-over in Hongkong maken. Een stop-over betekent dat je onderweg de reis mag onderbreken. In dit geval betekent het dat je de stad Hongkong kan ontdekken voor een dag of paar dagen!


Boek hier alvast je buspas ( Australie / Nieuw Zeeland)

GA JE MEE? 

Klik hier voor het boekingsformulier van de Groepsreis

Vind onze groepsreizen ook op Facebook en ontmoet vast je reisgenoten! 


 

UNIEKE SERVICE

Ieder aankomstpakket (in Sydney) die je boekt bij Australian Backpackers komt met een unieke service, de Goldcard!
In Australië heb je tijdens je hele reis een 'back up' van ons Sydney Team. Onze Nederlandse medewerkers Sydney helpen je graag met al je vragen die je hebt tijdens je reis.
 

REISVERZEKERING

Vergeet niet na je boeking een goede verzekering af te sluiten! Australian Backpackers biedt een zeer uitgebreide reisverzekering aan via Allianz Global Assistance. Klik hier voor meer informatie, de voorwaarden of om de verzekering direct af te sluiten!
 

BACKPACKERSWEBSHOP

Nadat je je reis hebt geboekt en een verzekering hebt geregeld heb je nagenoeg het belangrijkste gedaan. Je visum moet je zeker niet vergeten. Alle informatie hierover lees je ons uitgebreide informatie-bijlage die je ontvangt na je boeking. Voor een backpacker is een backpack niet geheel onbelangrijk. We werken al jaren samen met een betrouwbare partner. De artikelen worden rechtstreeks vanuit de fabrikant geleverd. Klik hier voor meer info.
 
Heb je verder nog vragen? We horen het natuurlijk graag! (072-5116697 of info@backpackers.nl)
 
 
 

Voor vragen kun je bellen 072 5116697, of mailen info@backpackers.nl

Australian Backpackers