BEN JIJ VAN PLAN OM TIJDENS

JE REIS OOK TE GAAN WERKEN?

Australian Backpackers | Voor vragen bel 072 5116697

Australian Backpackers Het mag én het kan! Als je van plan bent om voor een aantal maanden te gaan reizen, dan is het ideaal als je tussentijds ook kunt werken om je rekening weer aan te vullen! Met je verdiensten kun je weer een tijdje verder reizen!


WAT VOOR SOORT BAANTJES KUN JE ALS BACKPACKER VERWACHTEN?
Er zijn in Australië veel verschillende mogelijk­heden om tijdelijk te werken. De meeste backpackers vinden werk in de volgende sectoren:

- Agrarisch werk (plukken en sorteren van groente en fruit)
- Horeca werk( bediening, afwas, chefkok, barista)
- Sales (fundraising, face-to-face verkoop, promotiewerk, telesales)
- Productiewerk ( fabriekswerk, lopende band werk)
- Magazijnwerk (sorteren, inpakken, heftruckwerk)
- Verhuiswerk (chauffeur, inpakken, sjouwen)
- Bouw/Constructie (timmerwerk, monteur, opbouw van podia, 
  tenten en evenementen)
- Hovenier/Tuinman(aanleggen en onderhouden van tuinen en
  parken)
- Au pair
- Kantoorwerk (receptie, administratie)
- Schoonmaakwerk

In Australië is er niet alleen werk te vinden in de grote steden en toeristische gebieden, maar wat veel backpackers vergeten is dat er ook werk is in de outback (de wat meer afgelegen gebieden). In de steden heb je het voordeel van veel gezelligheid, mensen om je heen en een bruisend uitgaansleven. In de outback heb je het voordeel sneller te kunnen sparen. Accommodatie is daar namelijk goedkoper en ook de verleiding / mogelijkheid om na je werk nog op stap te gaan is veel kleiner. Je zoekgebied is dus zo groot als Australië zelf! De meeste backpackers werken 2 à 3 maanden achter elkaar, om vervolgens weer een tijdje verder te kunnen reizen. Uiteraard zijn er ook banen te vinden waarbij je 3 tot 6 maanden achtereen kunt werken. Daarnaast zijn er allerlei ‘casual jobs’ te vinden, waar je slechts een aantal dagen werk hebt om snel even wat bij te verdienen. Zie het als een tijdje ‘knallen’, maar je weet waar je het voor doet! Van je hard verdiende centen kun je weer leuke dingen doen, zoals duiken in het Great Barrier Reef, op outback expeditie, skydiven of misschien breid jij je reis wel uit naar Nieuw Zeeland of Thailand!

DOELGROEP

Om te kunnen werken in Australië heb je een Working Holiday Visum nodig. Je dient tussen de 18 en 30 jaar te zijn en je moet voldoende Engels kunnen spreken en verstaan. Bovendien is het belangrijk dat je van aanpakken houdt, dat je flexibel bent en open staat voor allerlei soorten baantjes! Als je al werkervaring hebt in bijvoorbeeld de horeca, de bouw of als au pair/oppasser dan werkt dat zeker in je voordeel. Kom je net van school en heb je nog helemaal geen ervaring? Om te kunnen werken in de agrarische sector, in fabrieken, in magazijnen e.d. heb je vaak geen werkervaring nodig.

WAT MOET JE ALLEMAAL REGELEN OM TE MOGEN WERKEN?
Een baan vinden is 1… maar voordat je aan het werk mag, moet je flink wat zaken regelen! Vergis je daar niet in! Om te beginnen moet je vóór vertrek een Working Holiday Visum hebben aangevraagd en akkoord hebben gekregen vanuit de Australische Immigratiedienst. Australian Backpackers kan jou de tijd en moeite besparen door het visum voor jou aan te vragen. Klik hier voor meer informatie over de aanvraag van het visum. Eenmaal in Australië moet je direct een Tax File Number aanvragen. Dat kun je vergelijken met een Burger Service Nummer in Nederland. Het Tax File Number is verplicht als je wilt gaan werken. Daarnaast ben je verplicht om een Australische Bankrekening te hebben in Australië. Om een bankrekening te kunnen openen, heb je een postadres in Australië nodig. Mocht je familie hebben in Australië dan kun je vragen of ze je hierbij kunnen helpen. Heb je geen familie dan kun je bij ons terecht voor een postadres! Uiteraard moet je daarnaast zorgen dat je CV op orde is, in het Engels is uitgewerkt en in de Australische volgorde staat! Indien je kiest voor onze Groepsreis of ons Individueel Sydney Startpakket dan regelt Australian Backpackers al deze zaken voor je! Je kunt dan echt met een gerust hart het vliegtuig instappen!

WERK ZOEKEN
Als je wilt werken én je hebt de juiste instelling dan kun je aan de slag in Australië. Máár onderschat het zoeken naar een baantje niet! Je moet maar net weten hoe je moet zoeken en waar je moet zoeken! Een baan zoeken vanuit Nederland is heel lastig. Een Australische werkgever wilt je namelijk eerst face to face spreken/zien, voordat je in aanmerking komt voor een baantje. Bovendien is het vaak zo dat er vandaag een vacature wordt geplaatst die morgen vervuld moet worden. Met typische backpackers baantjes wordt er dus vaak op de korte termijn gehandeld en dat maakt het ook zo lastig om vanuit Nederland te solliciteren. Een baantje zoek je dus vanuit Australië. Australian Backpackers biedt vanuit Sydney ‘Job Assistance’! Een unieke service om je op weg te helpen bij het vinden van een baantje! Wil je weten wat je daar precies van kan verwachten? Klik dan hier.

VERDIENSTEN
In Australië kan je leuk bijverdienen. De verdiensten liggen ongeveer tussen de AU$ 17,- tot AU$ 25,- per uur. Uitschieters en uitzonderingen even niet meegerekend. Niet altijd word je per uur betaald. Sommige werkgevers betalen op basis van commissie. Met name in de agrarische sector zien we dat regelmatig. Dat betekent des te meer fruit je plukt of verpakt, hoe meer je verdient! Ook in de sales wordt veel op commissiebasis gewerkt, dus hoe meer je verkoopt des te meer je verdient. Als je van je zelf weet dat je hard kan werken of goed kan verkopen dan zijn dit soort baantjes ideaal!

VERZEKERING

Als je in Australië niet alleen gaat reizen, maar ook gaat werken, zorg dan dat je een goede reisverzekering afsluit! De meeste reisverzekeringen hebben geen dekking voor werk. Onze Backpackers Verzekering biedt wél dekking voor medische kosten die zijn ontstaan op de werkvloer! Standaard zijn kantoorwerkzaamheden, horecawerk (uitgezonderd kok), saleswerkzaamheden, werken als receptionist, postbezorger, tuinman of hovenier en handmatig uit te voeren werkzaamheden op een boerderij (zoals het plukken en sorteren van groene en/of fruit) meeverzekerd. Andere werkzaamheden waar wat meer risico aan verbonden is, zoals werken in de bouw en met machines of op grote hoogte, kun je eventueel bijverzekeren met de dekking’ risico verhogende werkzaamheden’. Wil je meer weten over onze reisverzekering? Klik dan hier.

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie? Kom gerust langs bij ons op kantoor of bezoek onze open dagen! We vertellen je graag meer over het werken en reizen in Australië!

Terug naar de nieuwspagina

Voor vragen kun je bellen 072 5116697, of mailen info@backpackers.nl

Australian Backpackers
Australian Backpackers
Australian Backpackers