Algemene voorwaarden

 1. Algemeen:
  • Met het invullen en versturen van het boekingsformulier verklaar je akkoord te zijn met alle voorwaarden (en bijbehorende financiële verplichtingen) zoals o.a. in deze Algemene Voorwaarden en op de factuur / vluchtbevestiging vermeld staan.
  • Op al onze verbintenissen met samenwerkende luchtvaartmaatschappijen zijn de boekingsvoorwaarden van Australian Backpackers van toepassing. Op onze verbintenissen met samenwerkende camper-/autoverhuurmaatschappijen, tours en bus organisaties gelden de voorwaarden, zoals beschreven op de website van de desbetreffende maatschappij/organisatie.
  • Australian Backpackers rekent geen inschrijfgeld of aanmeldingskosten.
 1. Aansprakelijkheid en verplichtingen:
  • Je bent verplicht om overheidswege gegeven voorschriften na te leven, in- en uitreis- en andere vereiste documenten te tonen op het vliegveld. Australian Backpackers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele extra kosten voor het niet aanvragen of het niet in orde hebben van de vereiste reisdocumenten. Voor ieder bezoek aan Australië is een visum verplicht en in het algemeen dient een paspoort minstens 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst in Nederland.
  • Australian Backpackers kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele gevolgen, persoonlijk letsel of schade voortkomend uit de introductie, de reis of het verblijf in Australië, Nieuw Zeeland of andere landen.
  • In het kader van algehele orde en veiligheidsbepalingen behoudt Australian Backpackers zich het recht om potentiële reizigers dan wel reeds geboekte reizigers die in het bezit zijn van een factuur/ vluchtbevestiging, vliegticket en/of Goldcard te verbieden om gebruik te maken van de diensten van Australian Backpackers alsmede de luchtvaartmaatschappij(en) welke worden genoemd in al onze correspondentie en vliegtickets. Dit geldt ook wanneer de reiziger een traject gevlogen heeft! Indien de vliegtickets reeds geprint zijn en /of zijn uitgegeven en vertrek dient nog plaats te vinden dan gelden de annulerings- voorwaarden welke worden genoemd bij de betreffende luchtvaartmaatschappij.
  • Australian Backpackers kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor gevolgen voortkomende uit routewijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Alle luchtvaartmaatschappijen behouden het recht om vliegroutes te wijzigen vóór en ná vertrek.
  • Australian Backpackers behoudt zich het recht om in alle gevallen de prijzen te wijzigen, welke worden genoemd in de brochure, op de website, de webshop alsmede de factuur-/vluchtbevestiging, ten gevolge van koersstijgingen, (extra) overheids- en/of luchthavenbelastingen, toeslagen en heffingen behorende bij vliegtickets. Reizigers kunnen worden verplicht de nog niet geïncasseerde bedragen alsnog aan Australian Backpackers te voldoen.
 1. Wijzigen:

Een Australian Backpackers Groepsreis of Sydney Aankomstpakket wijzigen naar een andere aankomstdatum, bedraagt €50,- per wijziging op basis van beschikbaarheid. Stuur hiervoor een email naar info@australianbackpackers.nl met daarin je volledige paspoortnaam en naar welke datum je je Groepsreis of Sydney Aankomstpakket wilt wijzigen. Ná betaling en verwerking door ons, ontvang je de bevestiging vanuit Australian Backpackers.

 

 1. Annuleren:
  • De Australian Backpackers Bewaarmap inclusief Goldcard, het Australian Backpackers rugzakje en/of een ‘Diploma actie rugzak’ vertegenwoordigen een waarde, zoals op de factuur is vermeld. Wanneer je je reis annuleert, vragen we jou dit in goede staat terug te sturen. Indien we deze zaken 7 dagen ná annulering niet ontvangen hebben, worden hiervoor de bedragen, zoals vermeld op de factuur, in rekening gebracht.
  • Annuleringskosten van het Work & Holiday Complete/Start pakket of het Backpacker Plus pakket:

Tot 4 weken voor aankomst €50,-

Tussen 4 weken en 72 uur vóór aankomst in Sydney  €100,-

Binnen 72 uur voor aankomst is er geen restitutie mogelijk

 • Annuleringskosten van het Backpacker Basic pakket:

Tot 72 uur voor aankomst in Sydney € 50,-

Binnen 72 uur voor aankomst is er geen restitutie mogelijk

 

 • Annuleringskosten van een visumaanvraag:

Werk- en Reisvisum:  €50,-

6- of 12- maands toeristenvisum: €50,-

3- maands toeristenvisum: €10,-

 • Er is geen restitutie mogelijk op een reeds aangevraagd visum.
 • Er is geen restitutie mogelijk op een reeds aangevraagd WWOOF lidmaatschap.
 1. Privacy beleid

Voor ons privacy beleid verwijzen we je naar backpackers.nl/privacy-policy. Tevens kan je het document hier downloaden voor jouw eigen administratie. Bij het akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden van Australian Backpackers BV., ga je ook akkoord met het privacy beleid van Australian Backpackers BV.

 

 1. Klacht en/of suggesties:

Indien je een klacht hebt, dien je deze direct te melden bij Australian Backpackers ter plaatse. Indien je een klacht hebt over een partnerorganisatie, neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende partnerorganisatie. Waar dit niet mogelijk is of wanneer de klacht ter plaatse niet naar tevredenheid kan worden afgehandeld, ben je verplicht Australian Backpackers in Nederland te informeren. Australian Backpackers dient in de gelegenheid te worden gesteld de klacht te onderzoeken en indien gegrond verbeteringen aan te brengen. Alleen wanneer de klacht dan nog niet naar tevredenheid kan worden afgehandeld, kun je uiterlijk binnen een maand na terugkeer de klacht schriftelijk indienen. Indien je niet voldoet aan bovenstaand vermelde eisen, vervalt elk recht op behandeling van de klacht.

 

 1. Reisverzekering:

Je huidige zorgverzekering zal onvoldoende dekkend zijn in het buitenland. Daarom adviseren wij onze reizigers om voor vertrek een goede reis- en/of werkverzekering af te sluiten,  zoals bijvoorbeeld op www.backpackersverzekering.nl