Backpacken in Australië

Backpacken Australië

Australië is dé ideale reisbestemming. Of je nu wilt backpacken, surfen of reizen in combinatie met werken, in Australië kan het allemaal. Voordat je aan jouw avontuur kunt beginnen moeten er bij aankomst eerst een aantal belangrijke zaken geregeld worden. Denk aan een visum, bankzaken, verplichte registraties, verzekeringen en meer. Dan heb je ook nog last van een pittige jetlag. Hoe fijn is het dan als je deze tijdrovende klusjes kunt overlaten aan een team van specialisten? Australian Backpackers heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van backpacken Australië en begeleidt jou graag. Met ons eigen kantoor in Nederland en te gekke hostel in Australië kun je ons bovendien 24/7 bereiken. Dat scheelt een hoop tijd, geld, ergernis en het geeft je zekerheid. Zo kun jij direct na je landing aan je reis- en/of werkavontuur Down Under beginnen!

Reisdoelen backpackers Australië

Australië is één van de mooiste landen ter wereld. Je kunt er rondreizen, werken, wonen en nog veel meer. Aan jou de keuze! Backpackers Australië komen daarom met verschillende doelen naar dit geweldige land. Zo kun je:

Backpacken in Australië

Australië staat al jaren bekend als één van de beste backpack bestemmingen, ook voor Nederlandse reizigers. En dat is niet zonder reden. Schoolverlaters kunnen een tussenjaar nemen om hun accu’s op te laden voordat ze aan een vervolgstudie beginnen. Australië is 240 groter dan Nederland waardoor ze lekker veel vrijheid en ruimte hebben om zichzelf te ontdekken en hun koppie leeg te maken. Naast een schitterende ervaring om ver van huis op eigen benen te staan, verbeteren ze in de praktijk ook hun Engels. Wellicht heb je de behoefte om langer op vakantie te gaan, zonder vast te zitten aan een georganiseerde rondreis. Ook dan is backpacken Australië ideaal. Na de tijd in Australië kunnen backpackers Australië verder reizen naar Nieuw Zeeland (hier mag je als Nederlander ook werken) en Fiji, of terug naar huis via Azië. Je reist samen met andere jongeren en slapen doe je veelal in hostels. Een mooie bijkomstigheid: reismaatjes worden vaak vrienden voor het leven!

Hoelang je ook van huis wilt, backpackers die langer wegblijven besparen met een lokale Australische bankpas veel geld aan pin en transactiekosten. Ook hebben ze behoefte aan een simkaart voor mobiel internet, de beste (online) flexibele tickets, camper- of autoverhuur, en nog veel meer. Hiervoor kunnen ze altijd terecht bij onze Nederlandse medewerkers op ons kantoor in Sydney. Zij hebben door de jaren heen een riant netwerk opgebouwd.

Reizen en werken in Australië

Australië staat erom bekend dat je er goed geld kunt verdienen. De lonen liggen er minimaal 40% hoger dan bij ons in NL. Nog een reden waarom Nederlandse schoolverlaters (18+) en werkende jongeren (23+) kiezen voor backpacken Australië. Bijvoorbeeld omdat ze niet weten wat ze nu willen of omdat ze bij hun huidige job op een dood spoor zitten. Naast de reis en het avontuur zijn er in Australië genoeg economische prikkels. Want in een land zo groot als heel Europa kun je altijd wel ergens uit de voeten. Kort gezegd verdien je in Australië als een professional, en leef je als een student uit je rugzak. En laten we eerlijk zijn: backpacken Australië kost veel geld, maar met een Working Holiday Visum kun je dit prima bekostigen.

Ga je reizen en werken in Australië, dan moet er vooraf en ter plekke nog veel geregeld worden. Onze specialisten zorgen dat alles in goede banen wordt geleid zodat jij direct na je landing aan de slag kunt. Dit doen we vanuit ons kantoor in Alkmaar en Sydney. Mocht er tijdens je reis- en werkavontuur iets aan de hand zijn dan kun je ons 24/7 bereiken. Wel zo’n fijne gedachte!

Surfen Australië

Wil jij leren surfen of je skills verbeteren? Dan is een surfcamp in Australië jouw perfecte (zomer)vakantie! Samen met onze Nederlandstalige crew en twee Australische surfscholen bieden we 1-4 weken actie en avontuur! Van Reef & Rainforest tot de beste surfstranden en cultuur, want je zult ook Australische schooljeugd ontmoeten en de locals die je uitdagen op het water. Naast surfen gaan we ook snorkelen en duiken bij het Great Barrier Reef, zee kajakken en zien we inheemse dieren zoals kangoeroes en koala’s. Ook bezoeken we het eeuwenoude tropische regenwoud van Noord Queensland. Kortom: een compleet verzorgd programma van 1-4 weken die je niet snel zult vergeten!

Dit kan Australian Backpackers voor jou regelen

Voordat je kunt beginnen met backpacken Australië moet er nog veel geregeld worden. Zowel vóór je reis als bij aankomst in Australië. Met een verse jetlag in een nieuw land zit je natuurlijk niet te wachten op administratieve rompslomp of een mislukte visumaanvraag. Geen zorgen, de specialisten van Australian Backpackers weten hoe het werkt en zorgen bij aankomst dat alles voor je geregeld is. Dat scheelt een hoop tijd, geld, ergernis en het geeft je zekerheid. Hier kunnen we jou bij helpen:

Service

Een aantal zaken zijn onvermijdelijk wanneer je naar Australië gaat. Hoewel de lokale instellingen je graag willen helpen kan de onduidelijkheid je start beïnvloeden. Wij zorgen dat het volgende voor je geregeld is bij aankomst:

 • Backpackers verzekering. De Australische Ambassade eist een backpackers (reis)verzekering zodat je 100% (o.a. medisch) gedekt bent. Om er zeker van te zijn dat je volledig gedekt bent hebben wij een speciale Backpackers Verzekering samengesteld. Daarmee maakt het niet uit waar, wanneer of welke medische of juridische hulp je nodig hebt. Alles is gedekt!
 • Visum. Met een Working Holiday Visum mag je 1 à 2 jaar reizen en werken in Australië. Het aanvragen is een tijdrovende klus en erg fout gevoelig. Lees hier alles wat je moet weten over het Working Holiday Visum en hoe wij het voor jou regelen.
 • Simkaart. De kosten voor bellen en mobiel internet kunnen hoog oplopen wanneer je jouw Nederlandse provider blijft gebruiken. Wij regelen een Australische simkaart zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
 • OV-kaart. Bij aankomst wil je natuurlijk meteen gaan reizen. Met een OV-kaart voor de bus, trein, ferry en metro, kun je de eerste dagen van je reis binnen Sydney reizen.
 • 24/7 service in Australië. Heb je dringende vragen of kom je voor onverwachte situaties te staan tijdens je reis? Ons team is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar door ons eigen hostel in Sydney.

Vervoer

Voor alle backpackers Australië die wel/niet weten waar of wanneer hun reis eindigt, bieden wij (flexibele) vliegtickets met Cathay Pacific of Etihad Airways. Onze tickets zijn uniek omdat ze 12 maanden geldig zijn. Ideaal voor een tussenjaar! Goed om te weten: data wijzigingen zijn gratis omdat je bij het boeken vaak nog niet weet wanneer je terug wilt. Ook als je route anders loopt dan gepland kunnen we jouw tickets voordelig wijzigen. Dat scheelt een hoop omvliegen en je hebt geen gedoe met vliegtuigmaatschappijen. Ten slotte regelen we ook one-way tickets, airport pick-ups, flexibele buspassen en auto-/camperverhuur.

Verblijf

Begin ontspannen aan je reis met een 3- of 7-daags verblijf bij ons in het te gekke Sydney Beach Hostel. Daar maak je meteen nieuwe vrienden en alle belangrijke zaken hebben we voorafgaande aan jouw aankomst al gefixt. We hoeven het je daar alleen nog maar uit te leggen!

Activiteiten

Wij organiseren 3-20 daagse reizen door heel Australië. Je kunt ook kiezen voor dagtours met een gezellige groep. Wil je nog meer uitdaging? Boek dan een surfcamp en leer surfen van de locals. De echte avonturier kan op expeditie met een 4WD truck door de outback van Australië.

Job assistentie

Er is veel mogelijk qua baantjes, en wellicht zie je door de Australische bomen het bos niet meer. Wij leggen je graag uit waar je kunt werken en we doen een cv-check. Om te kunnen werken is er een lokale bankrekening nodig, net als een Australisch sofinummer en een aanmelding Australisch pensioenplan. Het verwerken van een bankaanvraag duurt echter lang (21 à 30 dagen). Bovendien moet je een officieel adres hebben om ingeschreven te worden bij andere instanties. Dit kun je alleen ter plekke (in Australië) voltooien. Wij zorgen dat het geregeld wordt, en dan bedoelen we ook goed geregeld.

Australian Backpackers foto3

Waarom Australian Backpackers?

Een mooie reis naar Australië begint bij een goede voorbereiding. Natuurlijk zijn alle praktische zaken belangrijk, maar bij Australian Backpackers zetten we een stapje extra. Wij zorgen dat je zowel voor als tijdens je reis persoonlijk begeleid wordt. Hierdoor sta jij steviger in je schoenen en kun je direct na je landing aan je avontuur beginnen. Ons team heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van backpackers Australië. Met ons eigen kantoor in het Sydney Beach Hostel aan één van de populaire stranden van Sydney begeleiden wij onze doelgroep 24/7, 365 dagen per jaar. Door onze jarenlange ervaring kunnen we ook jou helpen. Zo maken we van een mooie reis, een onvergetelijke reis Down Under!

Meer informatie backpacken Australië

Enthousiast geworden? Schrijf je dan hier in voor onze infomiddagen/avonden. Daar nemen we alle belangrijke zaken van A tot Z met je door. Zo kun je goed voorbereid aan je reis beginnen, en je ouders met een gerust hart achterlaten. Heb je in de tussentijd nog vragen of wil je meer informatie over backpacken Australië? We halen graag alle complexe zaken voor je uit de lucht. Neem daarom gerust contact met ons op.

Backpackers Basic

voor €195,-
 • Onze Goldcard (korting op tours en activiteiten)
 • 3 nachten in het Sydney Beach Hostel
 • Nederlandse Assistentie (24/7)
 • Simkaart  $AUD 
 • Reismanual (2-delig)
 • Tijdens je reis kan je altijd aanvullende services van Australian Backpackers boeken zoals onze tours of vervoer.

Backpackers plus

voor €345,-
 • Onze Goldcard (korting op tours en activiteiten)
 • 3 nachten in het Sydney Beach Hostel
 • Nederlandse Assistentie (24/7)
 • Simkaart 40 $AUD (20gb + 100 minuten intern. bellen)
 • Reismanual (2-delig)
 • Postadres op kantoor
 • Aanvraag bij het zorgsysteem
 • Ov-kaart voor in Sydney = $AUD
 • Australische bankrekening
Tijdens je reis kan je altijd aanvullende services van Australian Backpackers boeken zoals onze tours of vervoer.

Work & Holiday Start pakket

voor €395,-
 • Onze Goldcard (korting op tours en activiteiten)
 • 3 nachten in het Sydney Beach Hostel
 • Nederlandse Assistentie (24/7)
 • Simkaart 40 $AUD (20gb + 100 minuten intern. bellen)
 • Reismanual (2-delig)
 • Postadres op kantoor
 • Aanvraag bij het zorgsysteem
 • Ov-kaart voor in Sydney = 20$AUD
 • Australisch werknummer
 • Australische bankrekening
 • Job Assistance & cv-check

Tijdens je reis kan je altijd aanvullende services van Australian Backpackers boeken zoals onze tours of vervoer.

Work & Holiday Complete pakket

voor €695,-

Work & Holiday Start pakket uitgebreid
met:

 • Sydney Airport pick-up
 • 4 nachten (in totaal 7) in het Sydney Beach Hostel
 • 6 x ontbijt
 • BBQ Night & Pizza Night met een gezellige groep
 • Sydney dagtrip inclusief lunch
 • 7 dagen NL-begeleiding in een gezellige groep waar je nieuwe reismaatjes kan ontmoeten

Tijdens je reis kan je altijd aanvullende services van Australian Backpackers boeken zoals onze tours of vervoer.

Flexibel

Maak zelf je keuze

Bepaalde aanvragen kunnen alleen in Australië geregeld worden. Doe je het helemaal zelf? Dan zul je dit op locatie moeten regelen. Onderstaande kunnen wij al voor je in orde hebben bij aankomst. Bepaal zelf wat je door ons laat regelen:

 • Visum aanvraag
 • Backpackers verzekering
 • Australisch werknummer
 • Australische bankrekening
 • Airport pick-up Sydney
Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.