Belangrijk: lees door of kom langs!

Heb je nog eventuele vragen of meer ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder.

Kom langs, stuur een e-mail naar info@australianbackpackers.nl, bel naar 072-511 66 97 of vul ons contactformulier in.

BELANGRIJK VOOR JE REIS

Geen makkelijke combinatie maar onvermijdelijk krijg je ermee te maken! De eerste dagen loop je als een zombie door het hostel en de stad. En vaak sluipt er ook nog even een griepje tussendoor (drukte in de voorbereidingen, ander weer, airco vliegtuig en hostel).

Dus alle goede tips en adviezen van iedereen in NL ten spijt, lekker genieten en werken zit er nog even niet in. Wennen, bijslapen, je draai vinden en dingen regelen komt eerst. De lokale gemeentelijke instellingen willen best helpen maar vragen allemaal dingen waar je nog even geen weet van hebt: hoe lang blijf je in deze stad? Sta je ergens ingeschreven in Australie? Is dit ook je post adres? En zo ja wordt de post ook doorgestuurd? Welk Australisch pensioenfonds heb je? Van welke Australische rekening kunnen we het geld afschrijven / bij storten? Wat is je Australische sofinummer? Wat is je Australische mobiele nummer? De regelzaken kunnen soms ook (te) veel tijd in beslag nemen, 3 tot 4 weken wachten tot alles geactiveerd is eerder regel dan uitzondering. Dit kost dus geld in de vorm van hostel overnachtingen en je kan dus nog niet echt ontspannen beginnen aan je reis. De verschillende forums op Facebook spelen hier handig op in en hebben tours in de aanbieding om het wachten te verzachten. Achter deze Facebook profielen zitten reisclubs als Peter Pan of ex-medewerkers van die reisclubs. Natuurlijk ben je ook in Australie om wat te zien (!!) en natuurlijk is het waar dat je in het begin nog geld hebt en daarna (hopelijk) gaat werken om hert saldo weer aan te vullen. Maar probeer de realiteit niet uit het oog te verliezen: die onvermijdelijke jetlag en die onvermijdelijke regelzaken kunnen je start beinvloeden!

Schrijf je hier in voor onze info-middaggen om uitleg te krijgen waar je wel op kunt vertrouwen!

Voor een bezoek aan Australie heb je ALTIJD een visum nodig. Er zijn 3, 6 en 12 maanden visa alsmede een Working Holiday Visum. Het aanvragen van een visum is een tijdrovend klusje. De goedkeuring van de Ambassade kan best snel gaan (2 dagen tot 1 week) maar het aanvragen is tijdrovend met daarnaast veel kans op fouten. LET OP! De Australische Ambassade kan een visum goedkeuren (granted) of afkeuren maar dat is ALTIJD op basis van de input die jij gegeven hebt. Stel dat je visum GRANTED (goedgekeurd) is maar het paspoortnummer, tenaamstelling, BSN, geldigheidsdatum of andere input welke jij hebt ingevoerd, komt niet overeen met het feitelijke paspoort, dan ziet de airline GEEN visum achter jouw naam staan als je met je paspoort wilt (online) inchecken. Geen enkele airline laat jou naar Australie vliegen als er iets in de aanvraag of op het paspoort niet klopt. Dubbel check met ons hoe je problemen kan voorkomen!

Weet je al welk visum je nodig hebt? 

3-Maands Toeristenvisum

6-Maands Toeristenvisum

Working Holiday Visum

Als je op een tussenjaar naar het buitenland gaat zal je in de regel ook werkzaamheden gaan verrichten. Hetzij vrijwillig of betaald werk. In Australie kan je goed geld verdienen! Lonen liggen flink hoger dan in NL maar je loopt met werken ook meer risico op ongevallen. Een normale doorlopende reisverzekering in combinatie met je NL zorg verzekering is NIET voldoende. De ambassade eist 100% OSHC (Overseas Health Cover) in ALLE gevallen: werken / ongevallen / bijzondere sporten / autorijden etc etc etc. Jouw reis naar Australie en andere landen zoals Azie en Nieuw Zeeland is bijzonder!

Daar hoort ook een bijzondere reis & werk verzekering bij: www.backpackersverzekering.nl

Je kan de kosten van de NL zorgverzekering uitsparen door deze stop te zetten. Scheelt dik 100 euro per maand terwijl ze verre van compleet dekken bij reizen en werken in het buitenland. Maar…. je wilt er alleen uit als de reis & werkverzekering 100% dekt (ook zonder NL zorgverzekering).

Bel ons, mail ons of kom gezellig op de koffie! Wij leggen met alle liefde uit hoe het werkt en laat Australian Backpackers jou adviseren wat het beste is in jouw situatie!

Met deze vraagstukken ga je ook te maken krijgen. De boetes zijn niet mals wanneer je je zorgverzekering opzegt terwijl je nog ingeschreven staat bij de gemeente. Het 1 gaat wel zonder het ander maar er zijn veel “spelregels”. Veel jongeren gebruiken het adres van ons kantoor & hostel in Australie om tegemoet te komen aan de wensen van de gemeenten en / of zorgverzekering. Laat ons je adviseren wat voor jou van toepassing is!

Bel ons, mail ons of kom gezellig op de koffie! Wij leggen met alle liefde uit hoe het werkt en laat Australian Backpackers jou adviseren wat het beste is in jouw situatie!

Nog steeds het meest populair, mits ze maar wijzigbaar zijn (zowel voor als na vertrek) voor relatief weinig geld (gratis of 25 a 75 euro). Voorwaarden van vliegtickets zijn vaak vakkundig verstopt om maar te verbloemen dat wijzigen niet kan of HEEL duur is (200 a 300 euro per wijziging). Niet handig dus! Australian Backpackers heeft met 2 top airlines (Cathay Pacific & Etihad Airways) de beste jongeren tarieven tegen de meest gunstige voorwaarden. 9 van de 10 tussenjaar jongeren hebben geen idee waar / wanneer hun reis precies eindigt. Dat wil je open houden of op z’n minst wijzigbaar. Zonder dat je wordt opgehangen aan honderden euro’s onnodige kosten….

Ben je er al uit? Klik dan hier om jouw vliegticket te boeken!

Deze nemen toe in populariteit ,maar er zijn wel “spelregels”. Zo kom je 5 van de 6 landen rondom Australie niet binnen op een enkeltje (….) dus zal je altijd weer een nieuw ticket moeten kopen om het land van je keuze binnen te komen EN er weer uit!  Maar als het daarop volgende land ook niet toegankelijk is met een enkeltje (…) blijf je doormodderen…. Dan wordt een goedkoop enkeltje een nachtmerrie en duurkoop. Helemaal als blijkt dat je een goedkoop enkeltje heb gekocht waarbij je 3x moet overstappen en 55uur moet reizen om eindelijk in Australie te landen. Nu is Australie ver weg maar 55 uur reizen is 30 uur langer (!!) dan de gebruikelijke 24uur vliegtijd die nodig is tussen Schiphol en Sydney. Kijk dus goed waar en hoe je je geld uitgeeft. Laat ons je adviseren als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Ben je er al uit? Klik dan hier om jouw vliegticket te boeken!

Inentingen zijn officieel niet verplicht om Australië binnen te komen. En nabij gelegen landen zoals Thailand / Bali / Nieuw Zeeland en Fiji hebben ook geen inentingen verplichting. Maar ben je nog nooit buiten Europa geweest en heb je nog nooit inentingen gehad voor o.a. tuberculose en hepatitis (A, B of C) dan kan het geen kwaad om bij je huisarts of het GGD een balletje op te gooien. GGD is “commercieel” en heeft altijd wel wat spuiten voor je (…) en je huisarts kan misschien je zorgen wegnemen van jou of je familie.

Bel ons, mail ons of kom gezellig op de koffie! Wij leggen met alle liefde uit hoe het werkt en laat Australian Backpackers jou adviseren wat het beste is in jouw situatie!

Voor een bezoek aan Australie moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst in NL. Anders nieuw paspoort aanvragen. Naast je paspoort nummer (combinatie van cijfers en letters) bevat het ook je burger sofi nummer (BSN). Beide nummers en combinaties heb je  nodig voor het aanvragen van o.a. een visum. Vliegtickets en visum zijn vandaag de dag digitale files die worden gekoppeld aan je paspoort. Als er zich ergens in die ketting een zwakke schakel bevindt ga je daar ONHERROEPLIJK last van ondervinden op een vliegveld, bij de doaune en / of bij de ambassade. Check met ons hoe je problemen kan voorkomen!

Bel ons, mail ons of kom gezellig op de koffie! Wij leggen met alle liefde uit hoe het werkt en laat Australian Backpackers jou adviseren wat het beste is in jouw situatie!